Filmové Satan-tipy

06.05.2019

OFICIÁLNÍ FILMOVÉ TIPY SATANOVY KOMUNITY

Začíná náš první filmový Satan-tip!

A hned jde o oscarovou záležitost! Film Spotlight z roku 2015 se zabývá reálným případem, kdy novináři bostonských novin odhallovali síť pedofilních katolických kněží. Stejně jako u jiných případů kněžského zneužívání, i zde novináři zjišťují, že katolická církev zcela záměrně tají komplexní metody, pomocí nichž udržuje síť pedofilních kněží, kteří nejsou odvoláni, ale pouze přesunuti do jiného místa působiště.

https://www.csfd.cz/film/388128-spotlight/prehled/


"Námětem filmu je práce investigativních novinářů amerických novin The Boston Globe, kteří se zabývali obviněními katolických kněží ze zneužívání dětí v okolí města Boston. Za tato odhalení z roku 2002 o tom, že katolická církev systematicky kryla případy zneužívání páchané více než 70 místními knězi, byli oceněni Pulitzerovou cenou.."


Hlavní středobod kauzy, kardinál Law, zemřel v roce 2017:

"Law patřil k významným církevním představitelům v USA, měl vliv na obsazování amerických diecézí a patřil k blízkým někdejšího papeže Jana Pavla II.
Law pod tlakem veřejnosti podal rezignaci v dubnu 2002, ale papež Jan Pavel II. ji přijal až půl roku poté. Představitelé Vatikánu mu později svěřili správu významné římské baziliky, což jeho kritici hlasitě odsoudili.
Law za své "přehlížení" poměrů nebyl nikdy stíhán"


Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/umrti-kardinal-bernard-law-kritika-zneuzivani-deti-cirkev-pno-/zahranicni.aspx?c=A171220_064231_zahranicni_vitm


Bostonský případ se rozšířil i do dalších měst a států. V roce 2018 došlo například k velkému soudnímu procesu ve Philadelfii.


"OBŘÍ CÍRKEVNÍ SKANDÁL: ZNEUŽÍVÁNÍ DĚTÍ V PENSYLVÁNII HRANIČÍ S ORGANIZOVANÝM ZLOČINEM"

https://www.respekt.cz/denni-menu/obri-cirkevni-skandal-zneuzivani-deti-v-pensylvanii-hranici-s-organizovanym-zlocinem


Páteční hororový filmový typ je kultovní film, ĎÁBLŮV ADVOKÁT. 

Kdo by neznal film, kde se začínající Keanu Reeves setkal s Al Pacinem? Film, který vypráví o zaprodání duše a nekonečné touze po slávě a penězích? Film sice prezentuje Ďábla jako klasicky "zlou" postavu, ale jinak patří k tomu nejlepšímu, co filmový průmysl na tématiku Satana zplodilo.

https://www.csfd.cz/film/4061-dabluv-advokat/prehled/


"Mladý právník Kevin Lomax z Floridy ještě nikdy svůj případ neprohrál. Právě obhajuje učitele matematiky Gettyse, který je obžalován ze sexuálního obtěžování studentky Barbary. Zdá se, že i tentokrát bude učitel osvobozen, přestože všem v sále musí být jasné, že je vinen.

V přestávce přelíčení se Lomax na toaletě setká s novinářem Larrym, který se ho vyptává, jak se cítí, když chce vrátit Gettyse mezi slušné lidi. Lomaxe přepadne na chvíli podivný pocit. Porota Gettyse skutečně osvobodí. Když pak Lomax se svou manželkou Mary Ann oslavuje v baru, neznámý muž mu nabídne za skvělých podmínek práci u nejlepší právní firmy na světě, kterou z New Yorku řídí John Milton. Lomax nabídku přijme a se ženou se odstěhují do New Yorku. Lomax dostane od Miltona nádherný byt v jeho rodinném domě. Při pohovoru mu Milton představí svůj tým, v němž je také krásná Christabella.

Milton tvrdí, že jeho nejmilejší vlastností je ješitnost a jeho strategií vlídnost. Lomax mu na oplátku prozradí, že jeho úspěch spočívá v tom, že si umí vybrat lidi do poroty. V prvních kauzách, které dostane na starost, se Lomaxovi podaří osvobodit vinné a sebevědomí mu stoupá."


První animáč v našem Satan-tipu patří filmu YETI: LEDOVÉ DOBRODRUŽSTVÍ

Možná se divíte, proč Satanova komunita propaguje animované filmy, ale po čase určitě dobře pochopíte, proč i v těchto filmech nalezneme (někdy dokonce lépe) zachycené principy satanistické filosofie.


O čem YETI vůbec je? Hlavní hrdina žije v poklidu ve své vesnici v horách. Jeho osudem je - stejně jako to činil každý z jeho předků - každé ráno svou hlavou narazit do obřího gongu, který svým zvukem "vzbudí slunečního šneka". A ačkoliv si tím yeti Migo ničí zdraví i rozum, bez jeho každodenního úkolu by Slunce nevstalo a svět by zanikl. Tak to alespoň říkají "věštecké kameny".

Tyto posvátné kameny obsahují veškeré yetiovské náboženství. Mezi nesčetná pravidla a přikázání patří i informace o tom, že "pod mraky už žádný svět není, jen nekonečná nicota", že "lidé - zde nazýváni Smallfoot - neexistují a jsou jen pouhou pohádkou" nebo koneckonců nejdůležitější motto yetiů: "na nic se neptej, jen poslouchej".... 

Připadá vám to povědomé? 


Yeti Migo se postupně dostává ze zajetí dogmatického náboženství a objevuje, že jde o pouhý výmysl a konstrukt na ovládání společnosti. Společně se svými přáteli se tomu vzepře.


https://www.csfd.cz/film/512220-yeti-ledove-dobrodruzstvi/prehled/


GO, Migo, GO !


Náš pondělní filmový Satan-tip: 
KTERÝ KACÍŘ JEŠTĚ NEVIDĚL ŽIVOT BRIANA?


Ve své době vyvolal Život Briana skandál kvůli neúctě k církvi, dnes zbyl velice zábavný snímek parodující příběh o Ježíši.

"Brian se totiž narodil ve stejný den jako Mesiáš, se kterým si ho všichni pletou a způsobují tak spoustu absurdních gagů. Hlavní hrdina se připojuje k Lidové frontě Judee, aby pomohl svou zemi osvobodit od nadvlády Římanů. A to i přesto, že Římani dali Židům vodovod, silnice, pořádek, kanalizace, školství, víno...To je snad bez debat, ne?


Šestice z Monty Python se tu objevuje hned v několika rolích. Graham Chapman hraje nejen Briana ale i Pya Čůra, Michael Palin se objevuje v roli Piláta i soucitného dozorce vydávajícího kříže odsouzencům na smrt atd. Známým vtipálkům při natáčení posloužily dokonce i marocké kulisy Hvězdných válek."

https://www.csfd.cz/film/23587-zivot-briana/prehled/


Další důkaz, že i staré filmy mohou moderní diváky rozesmát...


Náš středeční Satan-tip je k vážnému zamyšlení.

Určitě jste si všimli, že zde často a vytrvale kritizujeme praktiky křesťanských církví a jejich roli v omezování svobody lidí. Nesmíme ale nikdy zapomenout, že stejné problémy nacházíme i v dalším z monoteistických náboženství, Islámu.


Film OSAMA není o známém teroristovi, ale je příběhem mladé dívky, která vzdoruje náboženskému dogmatismu, spolupracujícímu s fašistickým režimem Talibanu.


"Poté, co se v Afghánistánu dostalo k moci hnutí Taliban, nesměly ženy bez doprovodu muže ani samy na ulici. Demonstrace za jejich práva režim brutálně potlačoval. Právě v tomto období se odehrává příběh dospívající dívky Osamy.

Když její matka ovdověla a ztratila práci, rozhodla se, že Osamu převleče za chlapce, aby si mohla najít práci. Pokud Osamu úřady odhalí, přijde před těžký soud a pravděpodobně ji čeká smrt. Osamin osud je dopředu předurčen.

Silný a přesvědčivý příběh je důkazem velké sebedůvěry debutujícího režiséra Barmaka. Téma postavení žen ve společnosti vedené fundamentalistickým Talibanem je nevyhnutelně depresivní. Film vypráví bezútěšný a beznadějný příběh o přetrvávajícím útlaku a je také nekompromisním pohledem, odhalujícím podstatu jednoho z nejkrutějších totalitních režimů"


https://www.csfd.cz/film/158257-osama/prehled/


Každý z nás by si měl vážit svobod, kterých na Západě užíváme, ačkoliv je dnes populární západní civilizaci a její systém kritizovat. Važme si liberálních svobod, lidských práv a sekulárního státu, protože to není něco, co by měli lidé na celém světě (bohužel) k dispozici.


Páteční hororový Satan-tip!

Zveme vás do světa Vetřelců a bohů. Ačkoliv je snímek Prometheus (když budeme upřímní) spíš tím slabším, co vetřelčí série nabízí, je to právě tento díl, který odstartoval nový úhel pohledu na sérii ALIEN.

Prometheus (pojmenovaný podle řeckého luciferského titána) pojednává o výpravě, která má za cíl odhalit původ lidstva. Stejně jako pokračování Alien: Covenant nebo předchozí díly série, i tento díl operuje s představou zrůdného gigerovského monstra, které při "porodu" zabije hostitele. 


Co je však u Promethea nového je fakt, že je R. Scottem vysvětleno pozadí a zapojení vetřelčího světa do toho našeho. Tím odpovídá na odvěkou otázku: "Kde jsme se vzali?"


https://www.csfd.cz/film/290958-prometheus/prehled/


Ve filmu a jeho pokračování se filosoficky operuje s představou smrtelných bohů (Inženýrů) a jejich výtvoru (lidstva) i nástroje na likvidaci celých planet (větřelců). 

Hlavní hrdinka Elizabeth Shaw je věřící křesťanka, která vědeckým způsobem pátrá po původu lidstva a odhaluje nepříjemnou pravdu.

K oběma prometheovským filmům doporučujeme především shlédnout doprovodný materiál, díky nemuž je celá série mnohem pochopitelnější.

Více informací k satanistickému a filosofickému pozadí Vetřelce: 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLvB4czuhJMBSJto7JzH7HSfyqF2askH8r



Nedělní animovaný Satan-tip!

Tentokrát žádná pohádka pro děti, ale sprostý animák pro dospělé na pobavení. Žádnou hloubku tu nečekejte - duše tvůrců byla příliš mělká na to, abyste se museli brodit :D
"Co se stane, když vašeho kamaráda odtáhnout do pekla kvůli přísaze na Knize temnoty? Nic, necháte ho tam...
....
Samozřejmě, že nenecháte! Jdete ho zachránit. A právě příběh takové záchrany je děj filmu HELL AND BACK. "


https://www.csfd.cz/film/311374-hell-back/prehled/


V průběhu filmu samozřejmě několikrát narazíte na samotného Satana, který ale není hrozivým mocipánem nebo tvůrcem zla, ale spíš přepracovaným šéfem velikého byrokratického systému, stvořeného Bohem. Ano, tím, který se s Luciferem počertil jen kvůli jedný holce. Inu, cesty pekelné jsou nevyzpitatelné.

Film je ideální k míse popkornu a rozhulenému jointu během lenivého odpoledne...



Přichází náš další filmo-tip - tentokrát film pro celou rodinu.


PSÍ POSLÁNÍ je snímek ,který vám změní pohled na zvířata a domácí mazlíčky. Odvážně boří hranice, které si lidé mezi sebou a zvířaty vystavěli, a to tím, že umožní divákovi slyšet psí hlas.

O čem film vůbec je? Vypráví příběh jedné psí duše, která se postupně reinkarnuje v několika tělech a hledá svůj smysl života.

Je smyslem života pouze hraní si? Je jím oběť pro společnost? Partner/partnerka? Nebo něco úplně jiného?


https://www.csfd.cz/film/195299-psi-poslani/prehled/


Psí poslání úspěšně ukazuje, že duchovno lze vnímat i bez existence nějakého vnějšího Boha. Ačkoliv jsou kladené otázky vždy spojené s psím životem, odráží v podstatě i naše existencionální otázky.

Je až absurdní, že většina tradičních náboženství vždy odpírala zvířatům duchovní status a jakoukoliv smysluplnou existenci.


PEKLO AŤ POHLTÍ KAŽDÉHO BOHA, KTERÝ ODMÍTÁ ZVÍŘECÍ DUŠE...



Středa - je ho tam třeba!

Ale tenhle klacek byste do sebe radši nechtěli. Má totiž v oblibě jen malé děti.

Možná jste už viděli nějaký film na téma kněžské pedofilie, ale tohle není žádný hollywoodský film.

ZBAV NÁS VŠEHO ZLÉHO je dokumentární film se skutečným pedofilním knězem, který byl Vatikánem poslán na "nucenou dovolenou". To, co ve snímku vypráví, vám možná způsobí dočasnou nevolnost. Jak popisuje oficiální text distributora:

"Katolický farář Oliver O´Grady znásilnil stovku dětí. Jeho zpověď umožňuje nahlédnout do korupční hierarchie církve, jejíž představitelé mu poskytovali ochranu, ačkoliv o jeho jednání věděli."


https://www.csfd.cz/fi.../226378-zbav-nas-vseho-zleho/prehled/


Toto dílo je jedním z mnoha důkazů o tom, že katolická církev v případech pedofilie funguje jako organizovaná zločinecká organizace.

Ve filmu jsou samozřejmě i interview s oběťmi tohoto kněze, jejichž výpovědi vám mnohem lépe přiblíží to, jaký dopad má pohlavní zneužívání na život člověka.

Film, který by měl vidět každý katolický věřící. POVINNĚ.


Páteční Satan-tip je legendární horor ze samotného Satanova srdce:

ROSEMARY MÁ DĚŤÁTKO

Příběh vypráví o mladé Rose-MARII, která se s manželem stěhuje do nového domu a otěhotní. Nic konkrétního ji v životě netrápí (kromě otravných sousedů), dokud jedna její sousedka záhadně nezemře. Od toho okamžiku začne paranoidní cesta, která Rosemary dovede do samotného pekla.

"Jsou to jen hormony, anebo se temné síly opravdu chystají ovládnout svět?"


https://www.csfd.cz/film/7359-rosemary-ma-detatko/prehled/


Film brilantně hraje na paranoidně-schizofrenní strunu. Divák si po celou dobu nemůže být jist, zda je film opravdu o zrození Antikrista, nebo jen těhotenské psychóze hlavní hrdinky.
Film byl natočen Romanem Polanskim, jehož reálná manželka byla během těhotenství zavražděna gangem Charlese Mansona. 

Celý film byl natočen v mrakodrapu, před jehož vchodem byl zavražděn John Lennon a v ústředí filmu figuruje samozřejmě i světoznámá obálka časopisu TIME z roku 1966 s nápisem: 

JE BŮH MRTEV?


Jednoduše řečeno - naprostý základ pro každého moderního satanistu..



Základy nekromancie a satanismu pro děti? Sáhněte po Timu Burtonovi!

MRTVÁ NEVĚSTA je rodinný animovaný film o složitých vztazích mezi mrtvými a živými... I když mnohem více je z filmu zřetelné, že živí jsou mrtvější než mrtvoucí a mrtví jsou živější než živoucí. 


https://www.csfd.cz/film/194882-mrtva-nevesta-tima-burtona/prehled/


"Děj animovaného příběhu se odehrává ve viktoriánské vesnici v 19. století a sleduje příběh Viktora, mladého muže vtaženého do podsvětí, kde je oženěn s tajemnou mrtvou nevěstou. Jeho skutečná nevěsta Viktorie na něj mezitím čeká ve skutečném světě. Přestože se život v Zemi mrtvých ukáže být mnohem barvitější, než jeho striktní viktoriánská výchova, dospěje Viktor k závěru, že v tomto ani v dalších světech neexistuje nic, co by ho udrželo odloučeného od jeho skutečné lásky..."

Film je jakousi příznivější verzí Erbenovy Svatební košile a ukazuje viktoriánskou morálku v jejím pravém (mrtvém) světle... 


Máte chuť na pondělí komediální Satan-tip?

Slušivé cameo si tu střihne člen kapely Nirvana (ne, duch Kurta Cobaina to fakt není...).

Pak jste tu správně pro KRÁLE RO(C)KU! Jack Black nikdy nebyl vtipnější než právě zde!
"Staňte se svědky zrození Králů ro(c)ku, nejúžasnější - a nejpraštěnější - rockové skupiny "ve filmu, jehož osudem je stát se nejslavnějším hudebním počinem od This is Spinal Tap " (Pete Hammond, Maxim).

Onoho osudného dne se ve Venice Beach setkali JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) a uvědomili si, že spojením svých geniálních talentů se zapíší do historie. Když se okamžitý úspěch záhadně nedostaví, rozhodnou se ukrást legendární "Trsátko osudu", které udělá rockovou legendu i z toho nejhoršího brnkala."


https://www.csfd.cz/film/224085-kralove-ro-c-ku/prehled/


Ve filmu uvidíte spoustu filmových i rockových hvězd a určitě budete na konci prosit o přídavek.

Pokud budete mít smutnou chvilku a budete mít chuť se podívat na klasickou karikaturu Satana, pak máte volnu na dnešní večer jasnou!



Satanismus v USA!

V 80.letech 20.století došlo v USA k celonárodní hysterii, která se snažila vymýtit satanismus jako nebezpečnou vražednou a pedofilní ideologii, která obětovává/znásilňuje děti a praktikuje kanibalismus. 

Film TEMNÉ KOUTY s oscarovou Charlize Theron v hlavní roli se odehrává právě v této době a ukazuje stinné stránky vzrůstající popularity satanismu v Americe, proti které se zvedla paranoidní vlna křesťanských církví.

"Sedmiletá Libby Day (Charlize Theron) jako jediná přežila brutální masakr své rodiny. Matka a sestry byly zavražděny během rituálního satanského obřadu přímo před jejíma očima. Za strašlivý zločin byl na základě Libbyina svědectví odsouzen na doživotí její bratr Ben. O 30 let později se na Libby se obrátí tajný spolek s názvem Kill Club, který prošetřuje známé zločiny. Nutí ji přezkoumat události oné noci a znovu otevřít kapitolu života, ke které se již nikdy nechtěla vracet. Na povrch vyplouvají skutečnosti, které vnášejí trhliny do jejího tehdejšího svědectví."


https://www.csfd.cz/film/341224-temne-kouty/prehled/


Satanistická panika v 80.letech v USA začala poměrně nevinně: publikací dosti hloupé a bulvárně kýčovité knihy "Michelle si pamatuje", napsanou psychiatrem Lawrencem Pazerem a jeho pacientkou (a později ženou) Michelle Smithovou. Pazer tvrdil, že se mu podařilo objevit zašlé vzpomínky Michelle na to, jak byla jako dítě zneužívána satanistickým kultem. Tyto šokující informace zjistil mimo jiné i prostřednictvím hypnózy.

Kniha se okamžitě stala bestsellerem a její hlavní zpráva byla vydávána za vědecký fakt. V různých státních i nevládních organizacích vznikala speciální oddělení pro boj se satanismem a v nich se angažovali nebo s nimi spolupracovali aktivisté a dobrovolníci. 

Nejzávažnější důsledky měla tato panika tehdy, když sociální pracovníci a policie odebírali rodičům děti jen na základě toho, že byli satanisté a bylo tedy podezření, že by mohlo k satanistickému zneužívání docházet. 


V 90.letech bylo samozřejmě odhaleno, že téměř všechny údajné případy satanistického "zneužívání" byly naprosto smyšleny konzervativními křesťanskými skupinami a nezakládají se na pravdě!


Je to ale i případ Temných koutů? To už zjistíte při sledování tohoto napínavého thrilleru!
Více o anti-satanistické vlně najdete například v odborné reliigonistické studii Z.Vojtíška:

https://zvojtisek.cz/dokumenty/clanky/antisatanisticka_panika_a_soucasny_konspiracismus.pdf


Dnešní Satan-tip je futuristický!

Kultovní snímek BLADE RUNNER a jeho mystické pokračování BLADE RUNNER 2049.

Adaptace románu Philipa K. Dicka se dotýkají filosofických rozprav o umělé inteligenci, svobodné vůli nebo práv člověka na tvorbu nové formy života.

Blade Runner je součástí oficiálního filmo-seznamu LaVeyovy satanské církve.


"Počátkem 21. století dosáhla společnost Tyrell ve výzkumu robotů fáze Nexus. Její výrobky byly téměř identické s lidmi, nelišily se ani inteligencí. Lidé používali replikanty při nebezpečných výpravách nebo jako otroky při kolonizaci jiných planet. Po krvavé vzpouře replikantů v jedné z mimozemských kolonií byl robotům pod trestem smrti zakázán pobyt na Zemi. Na plnění tohoto nařízení dohlížely speciální jednotky Blade Runner, pověřené vyhledáváním a likvidací replikantů, kteří zákaz poruší."


https://www.csfd.cz/film/8268-blade-runner/prehled/


Přestože se původní Blade Runner myšlenkově rozbíhal hodně směry, jeho zápletka nebyla nikterak komplikovaná. V duchu detektivek drsné školy, případně filmu noir, dostal detektiv Deckard za úkol zlikvidovat čtveřici nebezpečných uprchlých replikantů. Deckard vyšetřoval, následoval vodítka a zkoumal důkazy, ale v tomto směru se nesetkal s mnoha překážkami.
Blade Runner 2049 je jiný, vydává se více cestou mysteriózního (sub)žánru s komplikovanější strukturou vyprávění. Setkáváme se s detektivem K (Ryan Gosling), který při jednom rutinním zásahu nalezne podivný utajený objekt. Jelikož tento objev ohrožuje samu podstatu vztahu mezi lidmi a replikanty (nové modely jsou nyní poslušné a kontrolované), dostane K za úkol najít všechny související stopy a navždy je pohřbít.

Mezi dvěma díly mělo ve fikčním světě uplynout přes 30 let a v rukou režiséra Denise Villeneuvea se Los Angeles skutečně změnilo. Původní Blade Runner byl mistrovský kus imaginace, který mísil robustní architekturu s elektronikou a neony, módu 40. let s punk-rockem a to všechno ve velmi zhuštěném prostoru. V roce 2049 už ale prvky prostředí nezápasí o naši pozornost, svět je daleko jasnější a čistější. Rozpory mezi oběma filmy jsou právě nejvíce patrné, když porovnáme přeplněnost obrazu rozličnými tvary z originálního díla s rovnými přímkami a zaoblenými povrchy pokračování. Je to obraz více uspořádané utopie...
Propojení s původním filmem je pro několik motivů klíčové, o čemž napovídá i návrat Harrisona Forda jako Deckarda. Představa sequelu parazitujícího na legendě je ale v tomto případě mylná. 


Pokud se tedy těšíte na trochu depresivní zamyšlení o smysluplnosti a jedinečnosti lidského/robotického života, máte na páteční večer vystaráno.


https://www.csfd.cz/film/343108-blade-runner-2049/prehled/


Všimli jste si, že někam zmizely filmové Satan-tipy? 

Zemřely, jen aby mohli po vzoru vrchního zombie-boha vstát z mrtvých v ještě větší parádě!
Tentokrát budeme každý druhý týden mít v nějakém stylu, který spojí filmy, jež ten týden nabídneme.

Naším prvním módem je TÝDEN POMSTY, jehož heslem bude: "She wants Revenge"!!! (Více o filosofii satanské pomsty najdeš také v Satan-blogu:https://satanblog.webnode.cz/l/co-obetujes-satanovi/)


Většina našich hrdinek budou v tomto případě ženy, a pokud chcete na tento týden naladit, můžete si pustit brilantní vypalovačku Tear you apart od kapely SHE WANTS REVENGE (píseň figurovala například v seriálu American Horror Story).


"Got a big plan, his mind's set, maybe it's right
At the right place and right time, maybe tonight"


https://youtu.be/WiT_YP1SZ68


"Pomsta je pokrm, který nejlépe chutná za studena"

Naším prvním hitem v TÝDNU NENÁVISTI je samozřejmě kultovní film od Quentina Tarantina, Kill Bill!

"She wants revenge"

Příběh Nevěsty, která přišla o manžela i dítě, a po letech v kómatu se rozhodne mstít.

Film nám ukazuje světlé i stinné stránky pomsty, které je nutné vždy mít na paměti.

Řada je teď na vás - jaká scéna z Kill Billa je vaše nejoblíbenější? Jaký citát máte nejraději? V čem osobně vás Kill Bill inspiroval? Doufáte, že vznikne slibované pokračování? A který díl se vám líbil víc - 1 nebo 2?

https://www.csfd.cz/film/43483-kill-bill/prehled/

https://www.csfd.cz/film/136304-kill-bill-2/prehled/


Za nás patří mezi nejlepší citáty tyto:

Hattori Hanzo: Dodělal jsem to, co jsem před dvaceti osmi lety odpřisáhl Bohu, že už nikdy neudělám. Vytvořil jsem "něco, co zabíjí lidi". A v tom smyslu se to podařilo. Udělal jsem to proto, že z filozofického hlediska s vaším záměrem souhlasím. Mohu říci, aniž bych se chlubil, že je to můj nejlepší meč. Kdyby ses na své cestě střetla s Bohem, Bůh bude vejpůl.

(Po bitce.)
Vernita Green: Dáš si kafe?
Beatrix Kiddo: Jo, jasně.

Elle Driver: Umřít ve spánku, to je luxus, který si málokdo znás může dovolit. Můj dárek, z lásky.

Sofie Fatale: Nic ti nepovím.
Beatrix Kiddo: Ale já se tě budu ptát a pokaždé, když mi neodpovíš, ti něco useknu a slibuju ti, že ti ty věci budou chybět.

Nevěsta:
"Pohni palcem!"

(Vejdou do kostela.)
Earl McGraw: Panenko skákavá.
Edgar McGraw: Co jsem ti říkal? Jako nějaký zatracený vražedný komando.
Earl McGraw: Vyser se na to rouhání, hochu. Jsi v chrámu páně.


"Možná tě pobaví, že zatímco jste si nahoře s Liv pochutnávali na lososovi, tak jsem tady dole v kleci měl Irinu.

Možná se ptáš, kdo je Irina? PROSTĚ HOLKA.  Jen další přistěhovalecká děvka. Komu chybí?"


Existují MUŽI, KTEŘÍ NENÁVIDÍ ŽENY. 

Dopouštějí se strašlivých zločinů, aby si dokázali svou nadřazenost. Ale moderní doba stvořila MSTITELKY, které vyžadují POMSTU a jsou rozhodnuty tato monstra zničit. A my jsme na straně těchto krásných andělů pomsty...

Because SHE WANTS REVENGE!!!


MUŽI, KTEŘÍ NENÁVIDÍ ŽENY jsou dalším příkladem našeho Týdne pomsty. Příběh dívky, která bojuje proti psychopatickým vrahům žen a svému "vychovateli" je dokonalou ukázkou toho, kdy může být pomsta spravedlivá.

Because SHE WANTS REVENGE

Pokud nemáte sílu na severské filmové zpracování, pak doporučuje alespoň první díl v americké režii brilantního Davida Finchera (který natočil film o Facebooku Social Network a také kdysi Vetřelce 3) s hudbou od Trenta Reznora (Nine Inch Nails).

https://www.csfd.cz/.../279569-muzi-kteri-nenavidi-z.../prehled/

První hlavní postavou je Mikael Blomkvist (Daniel Craig), finanční reportér, odhodlaný očistit svou pověst poté, co byl obviněn z veřejného pomlouvání. Jedním z nejbohatších průmyslníků ve Švédsku, Henrikem Vangerem (na Oscara nominovaný Christopher Plummer), je povolán, aby rozluštil tajemství dávného zmizení jeho milované neteře Harriet - kterou, jak je Vanger přesvědčen, zavraždil některý z členů jeho rodiny.

Druhou hlavní postavou a hrdinkou našeho TÝDNE POMSTY je Lisbeth. Ačkoliv se distancuje od světa, který ji opakovaně zradil, její hackerské schopnosti a dokonalé soustředění se ukáží jako zcela klíčové. Když se Mikael postaví tváří v tvář zachmuřené rodině Vangerů, odkrývá Lisbeth tajemství, zametená pod koberec. Dvojice začíná rozkrývat řetěz vražd, táhnoucí se z minulosti až do současnosti, který oba detektivy křehkým poutem sbližuje, ale současně je vtahuje do nejdivočejších proudů řeky moderního zločinu.


Je tu další filmový tip!

Ten tentokrát přímo od kulturního týmu: VIENNA CALLING


Vienna calling je dokufikce o vykradači hrobů a zubních protézách velikánů klasické hudby. Lehce trippy, artový a filosofický příběh o smrti a našemu vztahu k ní a k sobě sama.
Dotýká se našeho vztahu ke smrti, chorobného strachu z procesu umírání, zvláštním způsobem staví paralelu mezi dětství, dospívání, dospělost a smrt. je zvláštní, jak moc se upínáme k životu, dílu, ale těla pak necháváme na pospas zlodějům. Je to dobře nebo špatně? To nevím, ale film vás donutí se nad tím hluboce zamyslet. 


Ve filmu je skvělá hudba, výprava, dvě reverzně paralelní dějové linky (skutečná cesta skutečného vykradače hrobů do Vídně s najatými herci X dokumentování cesty herců a hraná, mystická linka samotného "nekromancera"), filosofický podtext, mystická a náboženská otázka o rozdílu mezi živými a mrtvými.


Doporučuji určitě zajít na promítání s následnou diskusí / přednáškou s hlavním "hrdinou" tohoto indie počinu, pokud budete mít tu možnost.


https://www.csfd.cz/film/578022-vienna-calling/komentare/


JE TU DALŠÍ FILMO-TIP, tentokrát od naší členky:)

"Přeji příjemný večer, mí fellow Satanisti. Pokud hledáte na jaký film se podívat, tak doporučuju NEPOSLUŠNOST (Disobedience), nejen proto, že je to LGBT film, ale také poukazuje o životě v dogmatickém náboženství - judaismu.


Jaké to je, když potomek váženého jedince se náboženství vzdá a po čase se vrátí, i jaké to je pro LGBT (lesbu) osobu žít v dogmatu. Myslím si, že je to docela poučný film, protože jak víme, tyto věci se dějí každý den, i když o nich nevíme. A poznání je přece moc.


"Newyorská fotografka Ronit (Rachel Weiszová) se musí z velkoměsta po letech vrátit do ortodoxní židovské komunity v severním Londýně, kde vyrostla. Přijíždí na pohřeb svého zesnulého otce - rabína, nejvyšší autority této uzavřené, rigidní společnosti. Zde se znovu setká se dvěma přáteli z dětství - nesmělou Esti (Rachel McAdamsová) a zbožným Dovidem (Alessandro Nivola), z nichž se, jak Ronit ke svému překvapení zjistí, mezitím stali manželé.
Členové komunity jsou pohoršeni Ronitiným oblečením i způsoby. I přes jejich odlišnosti Ronit znovu zcela propadne povznášející společnosti Dovida a hlavně Esti. Ronitina rušivá přítomnost vystavuje časovanou nálož potlačovaných emocí stále většímu tlaku a hrozí, že zažehne dlouho dřímající vášně a spory."


VĚŘÍME, ŽE SE VÁM FILM OD ALARI BUDE URČITĚ LÍBIT....


https://www.csfd.cz/film/541505-neposlusnost/prehled/


MÁME TU RADIKÁLNÍ VÝBUŠNÝ FILMO-TIP!


"Geniální komedie o islámském terorismu. Čtyři muslimové z Anglie, z nichž jeden je dokonce konvertita, se rozhodnu přidat k nejmenované teroristické organizaci kdesi v poušti.
Film mapuje jejich myšlenkové pochody, dá-li se to myšlením nazývat, ptá se na původ frustrace, důvod radikalizace, ale hlavně paroduje islámský terorismus tak elegantně, že člověk neví, zdali chvílemi nejde o dokument.


Z těchto "hrdinů" má srandu jak jejich okolí, tak skuteční jihadisté na východě, což jim však nebrání naplánovat a pokusit se provést teroristický útok tím nejdebilnějším možným způsobem. Za mě paráda, která stojí za vidění, protože proč si někdy z náboženství neudělat i legraci, ne?"


JERONÝMŮV TIP STOJÍ URČITĚ ZA TO!


https://www.csfd.cz/film/275183-ctyri-lvi/prehled/




Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky