O pomstě

29.11.2018

Pomsta má hrozně špatnou reputaci. Bývá symbolem špatné cesty a opakem vyrovnání se s utrpením.


V očích lidí je pomsta vlastně selháním - prohrou. Člověk se vzdá morálky a použije zla ke svému vlastnímu uspokojení.


Tento pohled je výrazně ovlivněn křesťanstvím a jeho (ne)morální vizí. V té je pomsta pouze záležitostí Boha. "Bůh všechny zlé lidi zmasakruje a pošle do věčných pekel", ale "ty musíš trpět a nechat si to líbit". Jak krásná filosofie pro duševního mrzáka a psychologického otroka. Čím více má člověk sklon k dobro, tím více ho tato filosofie využívá a zneužívá - dělá z něj masochistickou oběť a za odměnu nabízí jen náboženský fetiš. Potom - někdy až potom potom - přijde spása a věk dobra. Teď si¨ zlo prostě musíš nechat líbit.

Tak by tomu ale nadále už nemělo být.


Pomsta může být pouhým sobeckým pudem, potlačenou agresí - jakési akné na naší duši. Ale může také být vznešeným činem, posvátným rituálem - světlem v temnotě.

Dnes máme trochu smísené pojmy "pomsta" a "spravedlnost". Ale dnešní vězeňský systém není spravedlivý, ani neslouží k nápravě a převýchově zločince. Je to jen nepříliš dobře namaskovaná pomsta společnosti.


Proč by se někdo měl chtít mstít? Proč to nenechá být a nejde dál?

Některé rány lze tolerovat. Některé lze s radostí vytrpět. Některé jsou zasloužené. Ale některé jsou výsledkem cizího zla, které nezřídka zůstává nepotrestáno.


Satanismus je specifický v tom, že nepopírá variabilitu reality. Nikdy nebude tvrdit, že pomsta je vždy správná, nebo vždy špatná. Satanismus chápe, že každá situace je trochu jiná a nejde dopředu stanovit výsledek.

Satanismus však chápe, že někdy je nutné se nespravedlnosti postavit.


Pokud je dobro poraženo a zlo zvítězí, může se dobro vzdát, nebo bojovat dál. Někdy je však viditelný boj marný. Někdy je zlo příliš mocné, aby se s ním dalo bojovat.

V takovém případě existuje tajná stezka - cesta temnotou. Plán pomsty.


Aby pomsta mohla být posvátným aktem (a ne výsledkem sobectví), musí sloužit nejen nám, ale ochraňovat také druhé. Pomstu můžeme použít nejspravedlivěji proti těm, kteří dál páchají zlo na dalších obětech.

Pomsta nemusí být násilná. Je-li dle našeho názoru "voláním Universa po spravedlnosti", je-li posvátnou odplatou, pak by měla spočívat v pasti, která polapí zlo přímo při páchaní zločinu.


Satanská pomsta pomocí různých cest a technologií nastavuje zrcadlo zlu, aby jej odhalila v celé jeho šerednosti. Teprve když bude ohavnost zjevena veřejnosti, dojde k Vyrovnání.

Nechť se zlo otráví vlastním jedem. Nechť spadne do vlastní jámy. Nechť je zničeno vlastní zbraní.


Je-li vrahem i obětí totéž zlo, není třeba žádného hledání viníka.

Viník již byl odsouzen, a soudcem byl on sám.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky