666 slov

06.01.2019

Satanismus.  Proč tohle slovo vyvolává takovej rozruch mezi ateistama, kteří sami nějakýmu chození po vodě a vstávání z mrtvých nevěří? Naočkovali se "obyčejní lidi" všema těma hororama a náboženskou propagandou?


Jo, jasně. Ono koukat na vysokorozpočtový horory, kde satan posedne slušnou křesťanskou holku (případně posedne cokoliv jinýho) je sice zábava, ale zároveň to v člověku podněcuje přirozenej odpor k satanismu... teda minimálně k tomu, co se za satanismus mylně považuje.


To máte tak - jak se na člověka po celej život sypou informace o tom, že naše moderní a vyspělá společnost stojí na vylhanejch křesťanskejch základech, nemůžeme se pak týhle nevůli divit. Vždyť i tihle ateisti s tím souhlasí. Křesťanství je součást naší historie a ano, jeho dopad na vývoj Česka/Evropy/světa je naprosto nezpochybnitelnej.

Jenže...


Je jednadvacátý století. A pokud mi někdo na ulici je schopnej tvrdit, že nějaká entita oplodnila pannu, zplodila sama sebe a poté si předpověděla vlastní smrt, aby smazala hříchy lidí, který sama stvořila, tak mi prostě takovej člověk nepřijde psychicky v pořádku. Když to vezmu úplně ad absurdum, máme tu teď - v roce 2019 - lidi, co věří, že je Země placka. I to s pohledem na satanismus souvisí, protože se tahle blbost zrodila v hlavách evangelikálních fanatiků v USA.


Dobrý skutky prostě nemůžou smazat šílenství mysli.


Podívejme se na to pohledem křesťanů - všichni, kdo nevěříme v jejich doktrínu, jsme satanisti. to si nevyberete. Náš život podle nich ovládá satan, veškerá hmotná podstata světa je satanovo království, a dokud nepřijmeme Ježíše, tak jsme prostě ztracení.


Tenhle pohled jsem vždycky nenáviděl. Myslím tím tu hnusnou neúctu a opovrhování světem. "Všecko je součást satanova systému, ale po smrti přijde Boží království." Jo, jasně. Jenže žijeme ve společenství dalších lidí právě teď a tady. Co vlastně pánbíčkáři čekají? Že přijdou do nebe, kouknou se dolů na tu hroznou Zemi a budou se s Ježíšem smát a plácat po rameni, jak měli celou dobu pravdu? Díky, ale tohle nechci. I kdyby to pravda byla.


Křesťanovi stačí jedna kniha a je v životě se vším hotovej. Mně nestačí ani tisíc knih. Pořád si říkám, že nevím vůbec nic. Před padesáti rokama lidi lítali na Měsíc. O deset let později dostala Matka Tereza Nobelovku za mír a v Iránu proběhl fundamentalistickej převrat. Zvláštní, řekl bych až dantovská náhoda.


Na rozdíl od monoteistickejch náboženství neprovází satanismus krvavá minulost.


Jasně, už slyším všechny ty křiklouny, co se budou odvolávat na nějaký lidský oběti, masakrování neviňátek, Charlese Mansona a tak podobně. Jak strašně rád bych všem těmhle lidem poslal do mozku pravdu - že tohle nemá nic společnýho se satanismem. Otřepaná fráze? Na tohle se přece odvolávaj všichni.


Inkvizice neměla nic společnýho s křesťanstvím.

Islámskej stát nemá nic společnýho s islámem.

Sikrikim nemá nic společnýho s judaismem.

Bla bla bla.


Tyhle všechny příklady maj společnýho jmenovatele - Boha. To je to, co člověku vymývá mozek. To přesvědčení, že nad lidským intelektem je něco vyššího, něco nadpozemskýho, co se na nás dívá a soudí nás za to, co tady děláme. Lidi týhle představě odevzdaj celej život a pak jsou schopní udělat cokoliv - protože je to přece ve jménu jejich Boha, kterej čistě náhodou není schopnej jakkoliv zasáhnout nebo cokoliv udělat. Všemohoucí Bůh, haha.


Náboženství v této podobě je nemoc. Rakovina inteligence.


Na druhou stranu - satanismus není teistické náboženství (neuctívá externí božstvo).


Luciferiáni a teisticky založení satanisti vlastně nejsou "ti praví" satanisti - jsou to prostě věřící. Druhá strana monoteismu. Nejsou o nic lepší, než jakýkoliv jiný náboženství. I oni maj problém s přijetím vlastní individuality a potřebujou mít nad sebou něco vyššího.


LaVey dotáhl OPRAVDOVEJ satanismus k dokonalosti. Opatřil filozofii individuality groteskníma rituálama, který přímo zesměšňovaly křesťanský bohoslužby, obřady a tradice a natolik zdokonalil lásku k člověku a lidskosti, že i dneska z toho mají panbíčkáři strach. Oni vědí, že tenhle satanismus není založenej na jejich doktríně. Že je to čistej výsměch jejich neschopnosti přijmout život takovej, jakej je. A toho se bojí.


Protože největší nepřítel jakýkoliv diktatury - včetně náboženství - je inteligence a individualita, kterou se náboženství většinou snaží zničit.

Jsme silní, protože máme co ztratit.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky